Omgeving

Fietsen & wandelen in de natuur

Trek erop uit!

Een rustige bosrijke omgeving met veel mogelijkheden van wandel-, fiets-, moutainbike- en ruiterroutes, in de directe omgeving van de ‘Strabtrechtse Heide’ en ‘de Peel’. In de omgeving kunt u uren lang van het landschap met vele gezichten genieten. Gemeente Someren kent ca 1.615 hectare bos- en natuurterreinen.

Op de receptie liggen allerlei folders en flyers die u vertellen over de faciliteiten in en rondom de camping. Onze receptie medewerk(st)ers informeren u graag over de mogelijkheden die Camping De Somerense Vennen én omgeving u bieden.

Somerensche Heide & Strabrechtse Heide

De Somerensche Heide en de Boksenberg zijn bossen in de gemeente Someren in de Nederlande provincie Noord-Brabant. De bossen zijn eigendom van de gemeente. Tot 1920 was de Somerensche Heide een uitgestrekt heidegebied tussen de Strabrechtse Heide en het landbouwgebied van Weert dat slechts doorsneden werd door de Maarheezerdijk en de Kerkedijk.

De laatste voerde van Someren naar de voormalige grenskerk bij de Hutten. Door de heide stroomde de voedselarme Peelrijt. Tussen 1920 en 1930 werd de Peelrijt gekanaliseerd en het grootste deel van het gebied omgezet in landbouwgrond. Hier onstrond ook het dorp Someren-Heide. De overgebleven stukken (ca 500 ha) werden met naaldhout opgeplant. Momenteel wordt het bos omgevormd tot gemend bos.

Fietsroutes

Per fiets ontdekken wat Someren te bieden heeft aan natuur of monumenten? Dat is uitstekend te doen, met de Entente Florale kun je genieten van het buitengebied en de mooie natuur die Someren rijk is. Wil je iets meer cultuur dan bieden de monumentenroutes uitkomst. Met de monumentenroutes word je door de dorpen en het buitengebied geleid, langs kerken, kapelletjes en kunstwerken.

Ook zijn er vier langere fietsroutes beschikbaar waarbij je ook kunt genieten van de natuur ver buiten Someren. Deze routes lopen via het fietsknooppuntennetwerk, de lengte van deze routes zijn 30 tot 45 km.

Vanaf de camping kunt u allerlei fietsroutes volgen, via het fietsroutenetwerk. Door een systeem van bewegwijzerde fietsroutes kun u zelf uw fietstocht bepalen. Het fietsroutenetwerk sluit aan op het netwerk van Limburg en België.  Vanaf april 2018 is de Strabrechtse Smikkel verkrijgbaar bij de VVV’s in de omgeving.

Er zijn nieuwe fietsroutes beschikbaar direct vanaf de camping De Somerense Vennen, namelijk de Entente Florale fietsroute 24 km en de Monumentenfietsroute nr 1, 18 km

Wandelroutes

Verken Someren te voet! De gemoedelijke dorpskern of de prachtige uitgestrekte natuur, verschillende routes wijzen je de weg!
Someren kent 18 wandelroutes, variërend van 3 tot 10 km. Mocht je slecht ter been zijn dan zijn er wandelroutes met rolstoelaanduiding, dan kun je alsnog de natuur van Someren ervaren.

Vanaf  de camping zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen. U kunt vanaf de camping het knooppunten netwerk volgen of bijvoorbeeld starten met de Bontvenroute. U kunt kiezen uit wandelroutes van diverse afstanden: 3, 4 of 5 km.

Met de kinderen op pad? Wandel eens de Allemansroute

Wandelen in de Peel
www.routebureaubrabant.nl 
Routes omgeving Someren VVV 
Wandelen en fietsen in de Groote Peel

Mountainbike routes

In de directe omgeving bevinden zich diverse gemarkeerde mountainbikeroutes, op de Lieropse Heide en Somerense Heide route. Deze routes starten op de parkeerplaats bij het Keelven.

Paardrijden

Direct vanaf de camping zijn er ruiterroutes beschikbaar en bevindt u zicht een zeer bosrijke omgeving, route omgeving Somerense Heide.

Vissen

In de omgeving, in Someren-Eind is en visvijver beschikbaar en natuurlijk kun je vissen op het kanaal “de Zuid Willemsvaart”.

Golfen

Op Golfbaan de Schwinkelsche in Someren is gelegenheid om te golfen. Heeft u deze prachtige 18-holes of 9-holes golfbaan gespeeld kunt u ook golfen bij Golfbaan het Woold in Asten-Heusden.

Natuurtheater Someren: De Donck

De Speledonkers hebben verschillende voorstellingen in het natuurtheater De Donck Someren. Voor de jeugd in de maand mei en voor volwassen in september. Kijk voor mee informatie en speeldata: speledonckers programma

Nirwana Tuinfeest

In de zomer vindt in augustus het Nirwana’s Tuinfeest plaats, inmiddels een traditie van al meer dan 40 jaar. Veel muziek in het weekend op vrijdag, zaterdag en op zondag de familiedag! Nirwana Tuinfeest is uitstekend te combineren met een overnachting in een van onze vakantiehuisjes.

Evenementen in Someren

> Juli; Kennedymars Someren
> Augustus; Nirwana Tuinfeest
> Augustus; Die Heise Bierfesten

Dagje erop uit

> Landgoedvisserij Someren
> Toverland
> Dierenrijk
> Efteling
> Museum klok en peel
> Buiten eten